Björklöven förlorade mot Bik Karlskoga
HockeyAllsvenskan

Bik Karlskoga avgjorde i förlängningen mot Björklöven

Det blev en riktigt spännande match när Björklöven mötte Bik Karlskoga i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0). Filip Sveningsson spelade en avgörande roll för Bik Karlskoga när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.

Därmed har Bik Karlskoga vunnit fyra matcher i rad i Hockeyallsvenskan.

Varken Björklöven eller Bik Karlskoga fick till det i avsluten i de två första perioderna.

Efter 11.24 i tredje perioden gjorde Bik Karlskoga 0-1 genom Eskild Bakke Olsen.

Björklöven gjorde 1-1 genom Myles Powell med 1.51 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 1.10 innan Bik Karlskoga avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Filip Sveningsson, framspelad av Eskild Bakke Olsen och Henrik Larsson.

Ny förlust för “löven”

Björklöven har två vinster och tre förluster och 11–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Björklövens nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bik Karlskogas nionde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Björklöven ligger kvar på fjärde plats och Bik Karlskoga på tionde plats i tabellen.

Måndag 15 januari 19.00 spelar Björklöven borta mot Nybro. Bik Karlskoga möter Djurgården hemma i Nobelhallen onsdag 17 januari 19.00.

TV: Erik Gustafsson om att spela i Madison Square Garden