Notification
Powerplay-tips: Marcus Karlberg och Leksands IF är favoriter mot MoDo.
Foto: Bildbyrån

Powerplay-tips 11 januari: SHL-torsdag på kupongen

Full SHL-omgång på kupongen i kväll! Rekatochklart.se:s hockeyexpert Henrik Hedenskog hjälper att hitta åtta rätt på Svenska Spels Powerplay-tips.

Ett komplett SHL-tips står till förfogande. Sju matcher samt en spelarduell utgör hela kupongen denna torsdag och flera riktigt häftiga matcher ska monteras ner. Rivalmötet i Örnsköldsvik är första stoppet (MoDo-Leksand) och därefter ska vi också få grotta ner oss i en häftig seriefinal från Karlstad samt blicka mot pressade lag som Luleå och Örebro på besök i Oskarshamn respektive Göteborg. Analysen är redo, nu kör vi! 

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att komma till dagens Powerplay-kupong!
 

1. MoDo - Leksand 2

Det var välfyllt med spelare på isen då Leksand tränade under onsdagen. Nästan hela A-truppen finns tillgänglig, Ashton och Vejdemo är de som ännu inte är redo för matchspel. Martin Karlsson är dock med här och med Knuts partner in crime tillbaka i spel så kommer det bli åka av för MoDo:s backar. I övrigt ska Hrivík finnas tillgänglig och kliver in tillsammans med Elvenes och Cehlárik. Hemmalaget är något mer begränsade. Ruohomaa är out (Frölunda) och med Sam Vigneault dessutom på skadelistan ser centersidan likblek ut. Jag spikar tvåan, Leksand är bra.

2. Frölunda - Örebro 2

Efter två raka förluster på hemmaplan och därtill tolv (!) insläppta mål mot HV och Färjestad så ska äntligen ÖHK få bege sig ut på vägarna igen. Skönt för ett pressat bortalag som inte alls fått saker och ting att stämma under vintern. Frölunda borta blir en fajt där ändå Hedbergs grabbar kan spela något mer avslappnat. Rönnbergs göteborgare har på en tunn spelarmarknad fått in Ruohomaa i spel och trion Stenberg, Edstrom och Born är “hemma” igen efter sitt JVM-äventyr. Endast den sistnämnda rapporteras starta här dock. Favoritskapet hittas till vänster men att ettan ska flyga iväg till så här höga höjder är inte rimligt. Mycket tyder på att X2 kommer kunna köpas till priser runt 30-35 procent och då finns det ingen anledning att tveka. Frölunda rätta favoriter, men vi garderar upp och hoppas på skräll.

3. Rögle - Timrå 1

Timrå har möjlighet att snabbt ta revansch på Rögle. Lagen slogs om poäng så sent som i måndags. Då drog RBK det längsta strået efter en 3-2-seger i SCA Arena och triumfen var inte på något sätt orättvis. Timrå är däremot ett av få lag som mår bättre bortom sin egen arena – så långt är faktiskt bara Leksand och Färjestad bättre på resande fot. Om Antes grabbar kommer upp i nivå i Catena Arena så finns stort hopp om poäng. Att spela ut alla tecken i Skåne är därmed ingen dum idé alls.  

4. Linköping - Malmö 1

Det råder kris i Malmö. Något annat går faktiskt inte att säga. Backsidan har en del avbräck i och med Lauridsen out och Teemu Kivihalme skadad. Men framåt är det värre, mycket värre. Kuokkanen, Rosdahl, Quine, Sjöberg och Pajuniemi är en femling gubbar som inte finns på isen i Saaben och Kollar tillsammans med sin stab har fått finna sig i att låna in bland annat Barklund från Almtuna, men ryktas även få med leksingen Arvid Eljas till denna fajt. LHC ska kunna parasitera på MIF:s olycka och då även Lejonen i grunden är ett bättre och mer välmående lag är det inget snack om vart favoritskapet ska ligga. Ettan spikas med gott samvete.

5. Skellefteå - HV71 1

HV71 gör en del bra saker för stunden och Lindboms mannar har fått med sig en hel hög av viktiga poäng sedan slutet av 2023. Även utan André Petersson i framkant så har Tjurarna producerat många mål. Viktigt såklart och kan smålänningarna hålla i så finns hopp om att slippa botten 2-platserna när vi närmar oss upplösningen. Skellefteå står på motsatt sida och det är ett perfekt läge att stångas med de gulsvarta. Ohlssons gäng har nämligen varit ute på en Europaresa i veckan då Ostrava var spelplatsen för SAIK:s CHL-semi. Något som säkert satt lite spår i benen. Även tappet av Sandin Pellikka (skadad) är kännbart. Läge att panga på med hela spannet av tecken, men Skellefteå är det bättre laget.  

6. Oskarshamn - Luleå 1

Poäng i sex av åtta raka matcher och ett spel fyllt med självförtroende. Oket har en fin vinter att blicka tillbaka på och hoppet om en plats bortanför negativt kvalspel lever kvar. Stjärnan Karlkvist ser ut att finnas åter här vilket knappast gör saken sämre. Luleå mår sådär för stunden. Trenden på isen är tveksam och runt omkring har det blåsigt upp till storm. Efter Kempes tack och hej så har också planen varit att fylla på den offensiva personalstyrkan, men någon träff har det inte blivit. Ruohomaa fanns på radarn men gick till VF, därtill har också ryktet florerat att Bulan vill ha in Oksanen från just Oskarshamn. Sant eller falskt, vem vet. Vi kan ändå slå fast här att finländaren i en PP-lina med Jasek, Karla, Quenneville och Zohorna mycket väl kan ge Luleå fler snytingar. 1X gillas massor.

7. Färjestad - Växjö 2

Sista matchen på kupongen liras i Karlstad och här tar jag tidigt parti för Växjö. FBK har två målvakter på skadelistan, men har ändå kunnat finna lån i form av först Normann från AIK och nu också Thelin från Björklöven. I övrigt mår FBK helt okej, även om formen inte varit densamma. Växjö har varit utan Kossila en tid och det har knappast gjort dem gott. Här slår serietvåan från ett tydligt underläge, men målvaktssituationen är ett stort frågetecken. Det är skillnad att spela en match i Almtuna en fredag mot att i detta fall stå en seriefinal i SHL för denne Melker Thelin. Dagens ”skräll” och vi chansspikar tvåan. 

8. David Tomásek - Marcus Sylvegård X

Det hela avslutas med en head-to-head från Karlstad då en het Tomásek ska upp i ringen med en något mer tillbakadragen Marcus Sylvegård. Pågen i bortatröjan har haft en del bekymmer att finna sig tillrätta i sitt spel och målproduktionen är ganska sval för stunden. Att 24-åringen saknar Kossila är det inte tu tal om. För Färjestad-spelaren har hösten varit jättebra och vintern sylvass. Målen trillar in i strid ström från tjeckens klubba, men när vi bygger ett system runt hundra rader så finns ingen anledning att gå ifrån krysset som den mest troliga utgången. Vi spelar också för att vinna pengar och då rensar ett mål från någon av dem väldigt mycket. 1X2.

Superspiken! - Linköping

Malmö har drabbats av drösvis med skador på slutet vilket gör MIF till ett lätt byte för ett hungrigt Linköping. Lejonen segrar i Saab Arena. 

Skrällbudet! - Växjö

Melker Thelin gör SHL-debut mot regerande mästarna. Han kan säkert vinna matchen åt Färjestad, men är alldeles för osäkert här. Växjö är bra och bör kunna sätta hård press på honom. Chansspikar tvåan som sagt.

162 rader - ta rygg på tipset här

1. MoDo - Leksand 2
 

2. Frölunda - Örebro 1x2
 

3. Rögle - Timrå 1x2
 

4. Linköping - Malmö 1
 

5. Skellefteå - HV71 1x2
 

6. Oskarshamn - Luleå 1x
 

7. Färjestad - Växjö 2
 

8. D.Tomásek - M.Sylvegård 1x2


 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
 

Spel för dig över 18 år
 

Spelar du för mycket?
 

Ring Stödlinjen: 020-819100


Henrik Hedenskog

“Hedeen” är en hockeynörd utan dess like med bas ifrån Värmland och Karlstad. Har själv utövat sporten på en seriös nivå ända fram till 2022 och dessutom jobbat hos flera stora bettingforum under många år. Hans stora styrka inom området är Hockeyettan, men även ett stort intresse för SHL. Försöker på somrarna få in så många golfrundor som möjligt och hade under år 2020 flest antal spelade rundor i Sverige.


Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM