Karlskrona HK vann mot Skövde IK
Hockeyettan

Karlskrona vann efter förlängning mot Skövde

Karlskronas väg till seger mot Skövde hemma i allettan södra blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Karlskrona avgöra till 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. John Henrion blev matchhjälte för Karlskrona med sitt mål i förlängningen.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Skövde gjorde 0-1 genom Jesper Emanuelsson efter 1.26 i andra perioden.

Karlskrona kvitterade till 1-1 genom Philip Norberg Aspnäs efter 10.25 av perioden. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 3.52 innan Karlskrona också avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev John Henrion, på pass av Alexander Bergström.

Förlusten var Skövdes andra uddamålsförlust.

Karlskrona har nu två poäng efter fyra spelade matcher, medan Skövde har sju poäng efter fem matcher.

I nästa match, lördag 13 januari, har Karlskrona KRIF borta i Soft Center Arena 15.00, medan Skövde spelar hemma mot Tranås 16.00.