Arizona Coyotes vann mot Boston Bruins
Arkivbild

Arizona Coyotes vann efter förlängning mot Boston

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Arizona Coyotes avgöra den jämna matchen hemma mot Boston i NHL. Slutresultatet blev 4-3 (0-1, 2-1, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev Nick Schmaltz, som gjorde det avgörande målet med bara 55 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Boston Bruins tog ledningen efter 4.42, genom David Pastrnak framspelad av Pavel Zacha och Morgan Geekie. Efter 8.09 i andra perioden nätade Clayton Keller, framspelad av Dylan Guenther och kvitterade för Arizona Coyotes.

Bostons Jesper Boqvist gjorde 1-2 efter 8.59.

Arizona Coyotes Dylan Guenther gjorde 2-2 efter 16.29 framspelad av Logan Cooley och Nick Bjugstad.

Matias Maccelli gjorde dessutom 3-2 efter 20.53 på pass av Lawson Crouse.

5.16 in i tredje perioden slog Jake DeBrusk till på pass av Hampus Lindholm och Morgan Geekie och kvitterade för Boston. I förlängningen tog det 4.05 innan Arizona Coyotes avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Nick Schmaltz, framspelad av Clayton Keller och J.J. Moser.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Arizona Coyotes med 10–18 och Boston med 22–18 i målskillnad. Det här var Arizona Coyotes tionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Bostons elfte uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Arizona Coyotes nu ligger på femte plats. Boston leder fortfarande serien, två poäng före Florida.

I nästa match, fredag 12 januari, har Arizona Coyotes Calgary hemma i ASU Multi-Purpose Arena 03.00, medan Boston spelar borta mot Vegas 04.00.