HockeyAllsvenskan

AIK vinnare mot Tingsryd – avgjorde i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut AIK avgöra den jämna matchen hemma mot Tingsryd i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Eric Norin, som gjorde det avgörande målet med bara 33 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Segern var AIK:s sjunde på de senaste nio matcherna.

Första perioden var jämn. Tingsryd inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Joel Ohlsson efter 2.19, men AIK kvitterade genom Ole Einar Egeland Andersen bara en minut senare. AIK gjorde också 2-1 efter 19.23 i andra perioden när Daniel Muzito-Bagenda hittade rätt på pass av Zion Nybeck och William Ignberg Nilsson. 14.16 in i tredje perioden nätade Tingsryds Gabriel Säll framspelad av Lucas Lagerberg och Melker Eriksson och kvitterade för Tingsryd. I förlängningen tog det 4.27 innan AIK avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Eric Norin, på pass av Branden Troock.

Det här var AIK:s elfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tingsryds elfte uddamålsförlust.

Det här betyder att AIK är kvar på femte plats, och Tingsryd stannar på tolfte plats, i tabellen.

I nästa match möter AIK Brynäs borta och Tingsryd möter Kalmar hemma. Båda matcherna spelas fredag 12 januari 19.00.