Alfta GIF Hockey vann mot Malung
Hockeytvåan

Två mål för Liam Grande när Alfta besegrade Malung

Alfta vann mötet med Malung hemma med 5-3 (1-0, 2-1, 2-2) på tisdagen i hockeytvåan västra A herr.

– Riktigt bra match från vår sida, rättvis seger, kommenterade Alftas tränare Lars-Göran Nilsson efter matchen.

Alfta tog ledningen efter sju minuters spel, genom Martin Strömberg assisterad av Henrik Algotsson. Alfta gjorde två mål i andra perioden och gick från 1-0 till 3-0, målen av Liam Grande och Daniel Rafner.

Malung reducerade dock till 3-1 genom David Norgren med 3.36 kvar att spela av perioden. Malung gjorde 3-2 genom Jens Nilsson efter 9.29 av matchen.

Alfta gjorde dock två snabba mål i tredje perioden och gick från 3-2 till 5-2, målen av Oskar Smids och Liam Grande. Det rycket avgjorde matchen.

Patric Zetterlöf reducerade dock för Malung med bara en minut kvar att spela och skapade spänning.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Alfta med 23–20 och Malung med 20–19 i målskillnad.

Det här betyder att Alfta är kvar på femte plats, och Malung stannar på andra plats, i tabellen.

I nästa match möter Alfta Valbo borta och Malung möter Hofors hemma. Båda matcherna spelas fredag 12 januari 19.00.