Gävle GIK förlorade mot Orsa
Hockeytvåan

Straffar avgjorde för Orsa i bortasegern mot Gävle

Gävle mötte Orsa borta i en match i hockeytvåan västra A herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde bortalaget vinna med 5-4 (0-2, 3-1, 1-1, 0-0, 1-0). Oskar Olsson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

– Vi gör en riktigt bra första period. Skapade mycket målchanser framför allt första 10 minuterna. Sedan tappar vi vårt spel i andra och börjar fuska med det mesta och fokusera på fel saker. I tredje har vi 4-3 med 17 sekunder kvar men tyvärr lyckades vi inte ta hem 3 poäng. I sudden har vi lägen men pucken ville inte in. Straffarna fick vi inte till idag och ledde till 1 poäng. Nya tag på fredag, kommenterade Gävles huvudtränare Adrian Asplund.

Orsas tränare Mats Lusth tyckte så här om matchen:

– Bra kämpat, rättvist.

Gävle startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av William Gradin och Victor Barrögård. Efter 7.21 i andra perioden slog Marcus Ersson till, på pass av Emil Lund och Nicklas Strid och gjorde 3-0.

Orsas Liam Almlund Ek gjorde 3-1 efter 11.47 på pass av Oskar Olsson och Samuel Hansen.

Efter 18.47 reducerade Orsa på nytt genom Oskar Olsson framspelad av Oskar Johansson och Liam Almlund Ek.

Liam Almlund Ek gjorde dessutom 3-3 efter 19.38 på pass av Samuel Hansen och Oskar Johansson.

8.51 in i tredje perioden slog Liam Willner till framspelad av Victor Barrögård och gav laget ledningen för Gävle.

Orsa kvitterade till 4-4 med 17 sekunder kvar att spela genom Mattias Mårten på pass av Emil Mattsson och Oskar Olsson.

Fjärde perioden blev mållös.

Orsas Oskar Olsson stod för fyra poäng, varav två mål och Liam Almlund Ek gjorde två mål och ett assist.

Det här var Gävles tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Orsas andra uddamålsseger.

Gävle stannar därmed på sjätte plats, och Orsa på tredje plats, i tabellen.

På fredag 12 januari 19.00 spelar Gävle borta mot Söderhamn/Ljusne, och Orsa hemma mot Skedvi/Säter.