Lejon vann mot Burträsk HC
Montage
Hockeytvåan

Lejon avgjorde i tredje perioden mot Burträsk

ANNONS

Lejon segrade hemma mot Burträsk i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Lejon drog ifrån i sista perioden. Matchen slutade 3-1 (0-1, 1-0, 2-0).

– Det var inte den mest välspelande matchen från något av lagen. Mycket slarv i egen zoon. Tack och lov så storspelade Robin Larsson i mål och höll oss kvar i matchen. Avgörandet kom i tredje perioden 13:48 då Emil Sundström satte 3-1 målet. Efter det så var det stor uppoffring i Lejon och ALLA gjorde allt för att inte Burtrösk skulle få in en reducering. Trots att de tog ut målvakten vid 17:15 så lyckades vi hålla tätt. Skönt att ta en skalp av Burträsk som tog bägge segrarna i grundserien. En hyllning till Martin Jeanette som fyllt 40 under helgen och hade 7 stycken släktingar på läktaren. Hurra, hurra, hurra, kommenterade Lejons tränare Maria Asserud.

Burträsks tränare Lars Isaksson tyckte till om matchen:

– Vi börjar matchen bra och i de två första perioderna så skapar vi nog med chanser för att avgöra matchen. I tredje går luften lite ur oss när de gör 3-1. Bara att inse att vi måste bli spetsigare framåt om vi ska börja vinna matcher i Alltvåan.

Burträsk tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Edvin Hedlund assisterad av Andreas Lundmark och Oliver Schönfeldt. Efter 3.53 i andra perioden nätade Benjamin Stenlund, på pass av Victor Åström och Aron Kero Holmgren och kvitterade för Lejon. Lejon startade tredje perioden bäst och gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Victor Åström och Emil Sundström och avgjorde matchen.

Det här betyder att Lejon nu ligger på första plats i tabellen, och Burträsk är sist, på åttonde plats.

Lejon tar sig an Rosvik i nästa match borta fredag 12 januari 19.30. Burträsk möter samma dag 20.00 Sunderby borta.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM