BIK Karlskoga J20 förlorade mot Borlänge HF
J20 Region

Borlänge bröt BIK Karlskoga J20:s fina vinstsvit

BIK Karlskoga J20 har spelat bra i J20 Region väst herr. Inför matchen hemma mot Borlänge hade laget tagit 15 raka segrar. På tisdagen tog det stopp och matchen i Nobelhallen slutade 3-4 (1-2, 1-2, 1-0). Det var första förlusten sedan den 30 september för BIK Karlskoga J20.

Borlänges tränare Mikael Andersson tyckte så här om matchen:

– Vi slet och spelade smart, lagom med flyt så vi vann rättvist tycker jag.

Borlänge startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Hugo Hedvall och Albin Fjelling innan BIK Karlskoga J20 svarade och gjorde 2-1 genom William Campbell. Borlänge gjorde dock två snabba mål i andra perioden och gick från 1-2 till 1-4, målen av Rasmus Silverlin och Felix Nilsson Apelgren. Det rycket avgjorde matchen.

BIK Karlskoga J20 reducerade dock till 2-4 genom Nikita Ivashchenko med 1.46 kvar att spela av perioden. Efter 19.05 i tredje perioden reducerade BIK Karlskoga J20:s Melvin Joona på nytt framspelad av William Campbell och Emil Niclasson. 3-4-målet blev matchens sista.

William Campbell gjorde ett mål för BIK Karlskoga J20 och spelade dessutom fram till två mål.

BIK Karlskoga J20 har fyra vinster en förlust och 29–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Borlänge har tre vinster och två förluster och 17–14 i målskillnad. Det här var Borlänges tredje uddamålsseger.

Borlänges nya tabellposition är fjärde plats, medan BIK Karlskoga J20 fortfarande leder serien, 23 poäng före Grums.

Lördag 13 januari spelar BIK Karlskoga J20 borta mot Valbo J20 11.45 och Borlänge mot Orsa hemma 12.00 i Borlänge Ishall.