Tierps HK förlorade mot IFK Tumba Hockey
Hockeytvåan

Tumba ny serieledare efter 5-4 mot Tierp

Det blev 5-4 (3-1, 1-2, 1-1) borta för Tumba mot Tierp i söndagens match. Därmed är laget serieledare i hockeytvåan östra herr, en poäng före Nacka, efter 19 spelade matcher. Nacka har dessutom två matcher mer spelade. Tierp ligger på nionde plats i tabellen.

– En match med högt tempo och med bra kvalitet. Där vi hämta upp ett 4-1 underläge. Förlorade tyvärr matchen, kommenterade Tierps lagledare Eva-Lena Wadberg.

Robin Carneholm blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 7.32 in i tredje perioden.

Därmed har Tumba vunnit sju matcher i rad i hockeytvåan östra herr, och har nio raka segrar på bortaplan.

Tumba tog ledningen efter 4.34, genom Alexander Sunnefors assisterad av André Nordstrand och Elias Jankler.

Tierp kvitterade till 1-1 efter 13.31, när Ludvig Siljesvärd hittade rätt.

Tumba tog ledningen på nytt efter 17.26, när Elias Jankler fick träff framspelad av Isac Korduner och Marcus Af Burén.

Laget gjorde 1-3 efter 18.25, när Dennis Finn-Olsson slog till assisterad av Robin Carneholm.

Efter 7.27 i andra perioden ökade Tumba på till 1-4, återigen genom Alexander Sunnefors.

Tierp reducerade dock till både 2-4 och 3-4 genom Casper Löfström och Ante Lindström efter 14.16 av perioden. 5.33 in i tredje perioden nätade Tierps Oliver Hedlund framspelad av Ante Lindström och Ludvig Siljesvärd och kvitterade för Tierp.

7.32 in i perioden slog Robin Carneholm till på pass av Elias Jankler och Dennis Finn-Olsson och avgjorde matchen för Tumba.

Elias Jankler gjorde ett mål för Tumba och spelade dessutom fram till två mål.

Tierp har tre vinster och två förluster och 25–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Tierps fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Tumbas femte uddamålsseger.

Ett fint lyft i tabellen för Tumba som så sent som den 11 december låg på femte plats.

Nästa motstånd för Tierp är Värmdö. Tumba tar sig an Sollentuna borta. Båda matcherna spelas tisdag 9 januari 19.00.