AIK vann mot IK Oskarshamn
J20 Nationell

Straffar avgjorde när AIK vann mot Oskarshamn

AIK tog emot Oskarshamn hemma i en riktigt jämn match i J20 Nationell forts herr. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde hemmalaget avgöra till 4-3 (2-0, 1-2, 0-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Theo Hårdstam för.

Det var andra raka segern för AIK, efter 5-2 mot Malmö i premiären.

I början av matchen var AIK starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Nicklas Berglund och Dennis Good Bogg. AIK ökade ledningen till 3-0 genom Felix Lundgren efter 5.50 i andra perioden.

Oskarshamn reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Joan Armando Kyburz och Keanu Marinkovic, det sista med 3.2 kvar att spela av perioden. 13.51 in i tredje perioden slog Erik Perlaky till framspelad av Nace Langus och kvitterade för Oskarshamn. I straffläggningen var det AIK som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Theo Hårdstam för.

Lördag 13 januari 19.00 spelar AIK borta mot Timrå J20. Oskarshamn möter SSK J20 hemma i Be-Ge Hockey Center fredag 12 januari 15.00.