Ulricehamns IF förlorade mot Olofström
Hockeytvåan

Filip Bergman det stora utropstecknet när Olofström slog Ulricehamn

Olofström besegrade Ulricehamn borta i Hockeytvåan södra vår herr med 4-2 (1-1, 1-1, 2-0). Men mycket av snacket handlade om Filip Bergman – som gjorde samtliga fyra mål för Olofström.

– Vi är klart bättre, ändå jämnt målmässigt, vi ger de lite för mycket luft i sista perioden men vi reder ut det:) så fullt rättvist att vi åker hem med 3 poäng och en bra start på det nya året:) Bergman har verkligen hittat målformen å det är tacksamt så klart. Nya tag på onsdag, kommenterade Olofströms assisterande tränare Torbjörn Viktorsson.

Segern var Olofströms fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Ulricehamn inledde bäst och tog ledningen genom Oliver Carlsson efter 9.38, men Olofström kvitterade genom Filip Bergman efter 17.10. Olofström gjorde 1-2, på nytt genom Filip Bergman efter 10.26 i andra perioden.

Efter 19.47 av perioden kunde Dennis Landgren gjorde 2-2 för Ulricehamn. Tredje perioden var länge mållös. Olofström gick från 2-2 till 2-4 genom två mål av Filip Bergman på 37 sekunder i slutet av perioden och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 35 sekunder kvar att spela.

Filip Bergman gjorde fyra mål för Olofström.

Ulricehamn har haft en tuff start på serien och har bara två poäng efter fem spelade matcher. Olofström har elva poäng.

I nästa match, onsdag 10 januari 19.00, har Ulricehamn Jonstorp borta i Jonstorps Ishall, medan Olofström spelar hemma mot Hanhals Kings.