Orsa IK förlorade mot Strömsbro IF
J20 Region

Strömsbro starkast – avgjorde i förlängningen mot Orsa

Matchen i J20 Region väst herr mellan hemmalaget Orsa och gästande Strömsbro var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Strömsbro spikade segerresultatet, 4-3 (1-0, 1-2, 1-1, 1-0). Theo Widén-Schade blev matchhjälte för Strömsbro med sitt mål blott 40 sekunder in i förlängningen.

Strömsbros tränare Rasmus Martinsson:

– Starta matchen på ett bra sätt med ett snabbt mål, sedan tycker jag att vi går ner oss och spelar för bekvämt och släpper in Orsa i matchen som gör det bra utifrån deras förutsättningar. Skönt att vi kan knyta ihop det i slutet och ta två viktiga poäng.

Strömsbro startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 22 sekunder slog Emil Höglund-Cederloo till assisterad av Tom Wikman och Filip Dahlöf. Efter 6.33 i andra perioden slog Kasper Björck till, framspelad av Emil Talala och kvitterade för Orsa.

Strömsbros Emil Höglund-Cederloo gjorde 1-2 efter 11.30 på pass av Felix Jansson.

Orsas Emil Hagman gjorde 2-2 efter 18.07 på pass av Isac Hedberg och Samuel Hansen.

Strömsbro tog ledningen på nytt genom Theo Widén-Schade efter 13.40 i tredje perioden.

Efter 14.04 av matchen kunde Allan Hesslin kvittera till 3-3 för Orsa.

Strömsbro kunde dock avgöra till 3-4 med 20 sekunder kvar av matchen genom Theo Widén-Schade.

Det här var Orsas femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Strömsbros andra uddamålsseger.

Strömsbros nya tabellposition är fjärde plats, medan Orsa är på åttonde och sista plats.

Lördag 13 januari spelar Orsa borta mot Borlänge 12.00 och Strömsbro mot Grums borta 13.00 i Billerudhallen.