Noah Dower Nilsson.

Straffar avgjorde – Frölunda vann mot Malmö

Malmö spelade mot Frölunda hemma i en riktigt jämn match i SHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Frölunda avgöra till 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Noah Dower Nilsson för.

Segern var Frölundas femte på de senaste sex matcherna.

Frölunda tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Jere Innala framspelad av Malte Strömwall och Max Friberg. Efter 16.39 i andra perioden nätade Janne Kuokkanen, framspelad av Adam Ollas Mattsson och Johan Ivarsson och kvitterade för Malmö. 6.47 in i tredje perioden nätade Frölundas Erik Borg på pass av Jere Innala och gav laget ledningen för Frölunda.

17.51 in i perioden slog Janne Kuokkanen till ännu en gång på pass av Adam Ollas Mattsson och Tomi Sallinen och kvitterade för Malmö.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Malmös tolfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Frölundas elfte uddamålsseger.

För Frölunda gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Malmö är på tionde plats.

I nästa match möter Malmö Linköping borta och Frölunda möter Örebro Hockey hemma. Båda matcherna spelas torsdag 11 januari 19.00.