MoDo tar tre starka bortapoäng.
SDHL

Modo stod för imponerande vändning

Hemmalaget Frölunda HC hade greppet inför tredje perioden och ledde med 1-0 i SDHL. Men Modo vände på matchen och vann till slut med 2-1.

Modos tränare Jared Cipparone tyckte så här om matchen:

– Trots att de gjorde det första målet var vi det bättre laget under stora delar av matchen och vi var övertygade om att vi skulle komma tillbaka. Deras målvakt spelade bra men vi hittade ett sätt. Riktigt skön vinst!

Segern var Modos sjätte på de senaste sju matcherna.

Frölunda HC startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.34 slog Liliane Perreault till framspelad av Felizia Wikner-Zienkiewicz.

Andra perioden blev mållös. 5.20 in i tredje perioden nätade Modos Wilma Sundin framspelad av Lina Ljungblom och kvitterade för Modo.

Efter 8.18 slog Lina Ljungblom till och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Frölunda HC:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Modos sjunde uddamålsseger.

Det här betyder att Frölunda HC är kvar på fjärde plats, och Modo stannar på andra plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Frölunda HC är Luleå. Modo tar sig an HV 71 borta. Båda matcherna spelas söndag 7 januari 12.00.