Haninge förlorade mot Malmö
NDHL

Malmö besegrade Haninge med 5-1

Malmö vann mötet med Haninge borta med 5-1 (1-0, 3-1, 1-0) på lördagen i HockeyAllsvenskan södra.

Malmös tränare Henrik Palm kommenterade matchen:

– Bra försvarsspel under hela matchen och vi lyckas hålla Haninge borta från många farliga målchanser. Skönt med dubbla vinster. Nu jobbar vi vidare för 3 poäng även på söndag.

Det var andra raka segern för Malmö, efter 5-0 mot just Haninge i premiären.

Malmö tog ledningen efter 5.24, genom Saga Nederman på pass av Annie Svärd och Siobhan Birch. Malmö utökade ledningen genom Silke Glud efter 1.06 i andra perioden.

Haninge reducerade dock till 1-2 genom Katrine Westmark tidigt i perioden av perioden.

Malmö gjorde dock två mål och gick från 1-2 till 1-4, målen av Natalie Perry och Siobhan Birch. 17.04 in i tredje perioden nätade Malmös Nele Bachmann framspelad av Hilda Törner och Saga Nederman och ökade ledningen för Malmö. 1-5-målet blev matchens sista.

I nästa match, söndag 7 januari, har Haninge Rögle hemma i Torvalla 14.00, medan Malmö spelar borta mot Team Uppsala 14.30.