Filip Sveningsson blev matchvinnare för Bik Karlskoga.
HockeyAllsvenskan

Pistek och Sveningsson heta när Bik Karlskoga slog Tingsryd

Ett måls övervikt avgjorde en resultatmässigt jämn match för Bik Karlskoga, som vann borta mot Tingsryd med 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) i Hockeyallsvenskan på fredagen. Filip Sveningsson blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 9.59 in i tredje perioden.

Segern var Bik Karlskogas fjärde på de senaste fem matcherna.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 6.33 in i andra perioden som Bik Karlskoga tog ledningen genom Theodor Pistek framspelad av Eskild Bakke Olsen och Wilhelm Westlund.

2.33 in i tredje perioden nätade Tingsryds Melker Eriksson på pass av Gustav Olhaver och Simon Åkerström och kvitterade för Tingsryd.

9.59 in i perioden slog Filip Sveningsson till framspelad av Hampus Plato och Gustaf Thorell och avgjorde matchen för Bik Karlskoga.

Det här var Tingsryds tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bik Karlskogas åttonde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Tingsryd ligger kvar på tolfte plats och Bik Karlskoga på tionde plats i tabellen.

I nästa match, onsdag 10 januari 19.00, har Tingsryd AIK borta på Hovet, medan Bik Karlskoga spelar hemma mot Västervik.