Svegs IK vann mot Näldens IF
Hockeytrean

Femte raka för Sveg efter seger mot Nälden

Formen är bra just nu för Sveg. På fredagen kom femte raka segern i hockeytrean Jämtland/Härjedalen, 8-2 (2-0, 3-1, 3-1), hemma mot Nälden. Det innebär att Nälden åkte på sjätte raka förlusten.

Svegs assisterande tränare Ronnie Dalsten om matchen:

– Bra laginsats. Båda lagen är väldigt hämmade av sjukdomar vilket gör att alla går hårt på folk. Vi har mer ork än de vilket gör att vi för spelet och kontrollerar matchen. Dom backar hem och spelar tajt medan vi driver mot mål och skapar mer chanser än dom. Detta var vår sista hemmamatch för säsongen så det var skönt att avsluta snyggt här hemma.

Sveg startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Linus Roos och Martin Edlund. Efter 7.18 av perioden kunde Linus Fröberg göra 2-1 för Nälden.

Sveg stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-1 till 5-1 på bara 6.19. Sveg hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.52 genom Linus Roos, och gick upp till 7-1 innan Nälden svarade.

Segern skrevs till slut till 8-2 för Sveg.

Svegs Mathias Edlund hade tre assists och Martin Edlund gjorde tre mål.

Resultatet innebär att Sveg fortsätter toppa tabellen och Nälden ligger sist, på femte plats i tabellen.

Nästa motstånd för Sveg är Järpen. Lagen möts fredag 19 januari 19.00 i Röjsmohallen. Nälden tar sig an Team Härnösand borta lördag 13 januari 13.00.