SDE vann mot Djurgården
SDHL

Efterlängtad seger för SDE – steg åt rätt håll mot Djurgården

Det har varit en tung period med fyra förluster i rad för SDE i SDHL. Men hemma mot Djurgården bröts den sviten. Det blev 4-3 (1-0, 1-2, 1-1, 1-0) efter förlängning i matchen i Enebybergs Ishall.

Shae Demale blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 1.58 in i förlängningen.

SDE tog ledningen efter 12.20, genom Julie Zwarthoed framspelad av Mathea Fischer och Lauren Dabrowski. Efter 4.15 i andra perioden slog Wilma Wäng-Germundsson till, på pass av Olivia Sohrner och Anneke Linser och kvitterade för Djurgården.

Emma Forsgren gjorde dessutom 1-2 efter 5.41 framspelad av Hana Haasova och Olivia Sohrner.

SDE:s Magdalena Winbo gjorde 2-2 efter 5.55 på pass av Wiktoria Sikorska och Lotti Odnoga.

Efter 5.11 i tredje perioden gjorde Djurgården 2-3 genom Nicole Hall.

Shae Demale avgjorde i förlängningen

Med 3.11 kvar att spela av matchen kunde Naomi Rogge kvittera till 3-3 för SDE. I förlängningen tog det 1.58 innan SDE också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Shae Demale, framspelad av Gabriela Ann Jones och Viktorie Svejdova.

Det här var SDE:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Djurgårdens tredje uddamålsförlust.

För SDE gör resultatet att laget nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Djurgården är på sjätte plats.

I nästa match, söndag 7 januari, har SDE Linköping hemma i Enebybergs Ishall 16.30, medan Djurgården spelar borta mot AIK 12.00.