Montreal Canadiens förlorade mot Buffalo Sabres
Arkivbild

Buffalo avgjorde med fyra mål i tredje perioden

I två perioder hängde hemmalaget Montreal hyggligt med i matchen mot Buffalo. Men Buffalo öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 1-6 (0-0, 1-2, 0-4) i matchen i NHL.

Den första perioden slutade mållös. Efter 5.41 i andra perioden gjorde Buffalo Sabres 0-1 genom Casey Mittelstadt.

Efter 13.25 av perioden kunde Joel Armia göra 1-1 för Montreal Canadiens. Buffalo spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 1-6 genom två mål av Tage Thompson, ett mål av Jeff Skinner, ett mål av Rasmus Dahlin och ett mål av Jack Quinn och avgjorde matchen.

Buffalos Jeff Skinner stod för fyra poäng, varav ett mål och Tage Thompson gjorde två mål och ett assist.

Montreal har en vinst och fyra förluster och 12–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Buffalo har två vinster och tre förluster och 14–16 i målskillnad.

Montreal stannar därmed på sjätte plats, och Buffalo på sjunde plats, i tabellen.

På söndag 7 januari 01.00 spelar Montreal hemma mot NY Rangers, och Buffalo borta mot Pittsburgh.