Grums IK Hockey vann mot Karlskoga IK
Hockeytvåan

Grums vann mot Karlskoga IK – trots underläge

Efter första perioden var Karlskoga IK i ledningen med 2-0 i Billerudhallen. Men Grums vände och vann. Till slut blev det 5-3 (0-2, 1-1, 4-0) i matchen i hockeytvåan västra C herr.

– En otroligt slarvig och dålig hockeymatch, från domare till hemmalag och bortalag. Sista 20 tar vi oss i kragen och vänder på det hela. En match vi glömmer fort och går vidare med 3 poäng, kommenterade Grums tränare Johan Erkgärds.

Segern var Grums femte på de senaste sex matcherna.

I början av matchen var Karlskoga IK starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Dennis Jansson och Anton Gustavsson. Efter 1.15 i andra perioden ökade Karlskoga IK på till 0-3 genom Gustav Östlund.

Efter 11.20 av perioden kunde Albin Ingman göra 1-3 för Grums. Grums gjorde dock fyra raka mål i tredje perioden och gick från underläge 1-3 till ledning med 5-3. Lövgrens 5-3-mål kom med 01.22 kvar av matchen.

Grums Albin Pettersson hade fyra assists, Robert Thellberg hade tre assists och Albin Ingman gjorde två mål och ett målgivande pass.

Grums nya tabellposition är andra plats, medan Karlskoga IK är på åttonde och sista plats.

Nästa motstånd för Grums är Munkfors. Karlskoga IK tar sig an Arvika borta. Båda matcherna spelas onsdag 10 januari 19.00.