Tobias Björnfot.
Foto: Raj Mehta-USA TODAY Sports
NHL

Tobias Björnfot sätts upp på waivers av Los Angeles Kings

ANNONS

Tobias Björnfot har haft det svårt att ta plats i Los Angeles Kings. 
Nu placeras han på waivers av klubben – eftersom stortalangen Brandt Clarke kallas upp till NHL. 

Det har varit ett par tuffa år för Tobias Björnfot som har haft svårt att ta en plats i Los Angeles Kings efter sin tidiga succé i klubben. 

Den här säsongen har 22-åringen bara fått göra en enda match i NHL och nio matcher i farmarlaget Ontario Reign. Den senaste tiden har den förre DIF-backen varit en del av NHL-truppen men varit utanför laget och inte fått spela matcher. 

Nu meddelar LA Kings att Tobias Björnfot sätts upp på waivers i syfte att skickas ner till AHL igen. Det innebär att alla 31 andra NHL-klubbar har möjlighet att göra anspråk för att ta över svenskens kontrakt inom de närmsta 24 timmarna. Om inget lag hugger på Björnfot så kommer han att återigen flyttas ner till Ontario Reign i farmarligan. 

Tobias Björnfot petas – till förmån för stortalangen

Anledningen till att Björnfot sätts upp på waivers är att LA Kings kallar upp stortalangen Brandt Clarke. 20-årige Clarke har gjort succé i AHL med 32 poäng på 30 matcher vilket gör att han ligger delad trea i poängligan och toppar backarnas poängliga med klar marginal. Förra säsongen var Clarke med och vann JVM-guld med Kanada. 

Tobias Björnfot draftades i förstarundan av LA Kings 2019 som 22:e spelare. Han imponerade sedan stort på NHL-klubben tidigt, hyllades av storstjärnan Drew Doughty och fick debutera i NHL redan som 18-åring. Därefter har det dock gått knackigt för Björnfot. 

Säsongen 2021/22 var han ordinarie i Kings och spelade 70 matcher i NHL men därefter har han bara fått göra elva NHL-matcher på två säsonger då han mestadels har fått spela i farmarligan AHL. Totalt har Björnfot fått göra 117 NHL-matcher och 104 AHL-matcher under sin karriär.


TV: Forsling kastade handskarna för första gången i karriären

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL