Malmö avgjorde tät match mot Luleå i tredje perioden

Linus Omark snodde rubrikerna under annandagsmötet med Malmö.
Stjärnan bjöd på ett drömmål, men kunde inte ta sitt Luleå till seger.
– Det är sådan fullkomlig briljans, säger TV4:s kommentator Lars Lindberg i 2–3-matchen.

Matchen mellan hemmalaget Luleå och gästande Malmö var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Malmö och vann matchen i SHL med 3-2 (0-1, 1-0, 2-1).

Efter ett tidigt avbrott på grund av sjukdomsfall på läktaren klev Linus Omark fram. Knappt 15 minuter hade gått när Luleås stjärna plockade med sig pucken på ett läckert vis och klev mellan två av Malmös spelare och satte 1–0.

– Kolla på Linus Omark. Bakom ryggen drar han in det där via klacken. Det är sådan fullkomlig briljans, säger TV4:s kommentator Lars Lindberg.

Efter 15.41 i andra perioden slog Thomas Berg Paulsen till, på pass av Simon Åkerström och Albert Sjöberg och kvitterade för Malmö. Malmö startade också tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 1-3-ledning genom mål av Carl Persson och Kim Rosdahl innan Luleå gjorde 2-3 genom Jonas Berglund efter 16.09 men kom aldrig närmare.

Det här var Luleås femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Malmös femte uddamålsseger.

På torsdag 28 december 19.00 spelar Luleå hemma mot Färjestad, och Malmö hemma mot Leksand.