Tampa Bay Lightning vann mot St Louis Blues
Arkivbild

Revansch och två poäng för Tampa Bay

Tampa Bay gick segrande från matchen i NHL när laget mötte St Louis hemma i Amalie Arena på onsdagen. Så såg det inte ut i lagens senaste möte då St Louis vann med 5-0. Den här gången blev slutresultatet 6-1 (3-0, 2-0, 1-1).

Tampa Bay Lightning spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Mikey Eyssimont, Tyler Motte och Nikita Kucherov. Tampa Bay gjorde två mål i andra perioden och gick från 3-0 till 5-0, målen av Nikita Kucherov och Haydn Fleury. Tampa Bay ökade ledningen till 6-0 genom Nick Paul efter 7.53 i tredje perioden.

Justin Faulk reducerade förvisso, men närmare än 6-1 kom inte St Louis Blues. Tampa Bay tog därmed en säker seger.

Nick Paul gjorde ett mål för Tampa Bay och två målgivande passningar.

Tampa Bay har tre segrar och två förluster och 20–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan St Louis har två vinster och tre förluster och 14–20 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Tampa Bay nu ligger på fjärde plats. St Louis är på sjätte plats.

På fredag 22 december 01.00 spelar Tampa Bay hemma mot Vegas, och St Louis borta mot Florida.