Njurunda SK förlorade mot KB65

Stark seger för KB65 i toppmatchen mot Njurunda

Det var två topplag som möttes i hockeytvåan norra CD herr på tisdagen. Och det slutade med seger för bortalaget KB65, som besegrade Njurunda med 7-2 (0-0, 5-0, 2-2).

KB65:s tränare Ted Svensson:

– Vi går på julledighet med en skön seger i ryggen. En svår bortamatch med tuffa förutsättningar, där NSK spelar fult och försöker få oss ur balans. I andra lägger vi i en växel och gör 5-0 och dödar matchen. 3 poäng in på kontot och vi skaffar oss en fin lucka till lagen som jagar om Alltvåanplatsen.

Det här innebär att KB65 nu har fyra segrar i följd i hockeytvåan norra CD herr.

Första perioden blev mållös. KB65 spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Wictor Åhström, ett mål av Rasmus Andersson, ett mål av William Cederstam och ett mål av Hampus Sundelin. Njurunda reducerade dock till 1-5 genom Filip Löfdahl efter 12.51 av matchen.

KB65 ökade ledningen till 1-6 genom Victor Holmberg efter 13.19 i tredje perioden.

Njurunda gjorde 2-6 genom Daniel Modin med 42 sekunder kvar i perioden av matchen.

KB65 kunde dock avgöra till 2-7 med nio sekunder kvar av matchen genom Alfons Lundgren.

Victor Holmberg gjorde ett mål för KB65 och spelade dessutom fram till två mål och Anton Näsström hade tre assists.

I tabellen innebär det här att Njurunda nu ligger på fjärde plats. KB65 är på andra plats.

I nästa match, tisdag 9 januari 19.30, har Njurunda Kramfors-Alliansen hemma i Modin & Zetterberg Hallen, medan KB65 spelar borta mot Brunflo.