Nyköpings HF Ungdom vann mot Sollentuna HC
J20 Region

Formstarka Nyköping vann mot Sollentuna

Nyköping är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Sollentuna hemma i Stora Hallen på måndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 6-4 (2-1, 3-1, 1-2) innebär att Nyköping nu har fyra segrar i följd i J20 Region öst fortsättning herr, och är fortfarande obesegrat i år.

Första perioden var jämn. Sollentuna inledde bäst och tog ledningen genom Mio Bubini efter 3.28, men Nyköping kvitterade genom Walter Reimer. Och Nyköping hann också ta ledningen, genom Valter Björnsson. Nyköping utökade ledningen genom Andreas Wagner efter 3.51 i andra perioden.

Sollentuna reducerade dock till 3-2 genom Jonathan Ahlzén efter 9.56 av perioden.

Nyköping gjorde dock två snabba mål och gick från 3-2 till 5-2, målen av Leo Ekengren och Filip Lindberg. Sollentuna gjorde både 5-3 och 5-4 genom Ture Edvardsson och Rickard Pärmeteg, det sista med 2.60 kvar att spela av matchen.

Nyköping kunde dock avgöra till 6-4 med 45 sekunder kvar av matchen genom Walter Reimer.

Nyköpings Filip Lindberg stod för ett mål och fem assists, Valter Björnsson gjorde ett mål och två målgivande passningar, Andreas Wagner gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Walter Reimer gjorde två mål och ett målgivande pass.

Efter fyra matcher har Nyköping nu tolv poäng och Sollentuna har sex poäng.

Onsdag 20 december möter Nyköping Huddinge hemma 19.45 och Sollentuna möter Vallentuna hemma 19.30.