Team Härnösand HC förlorade mot Strömsund

Strömsund vann – efter Linus Hahlins målkalas

Linus Hahlin stod för hela fyra mål för Strömsund när laget slog Team Härnösand på bortaplan i hockeytrean Jämtland/Härjedalen. Till slut blev det 7-5 (2-2, 4-2, 1-1) till Strömsund.

Team Härnösands tränare Daniel Gustavsson tyckte så här om matchen:

– En riktigt bra division 3 match som hade det mesta. Vi jagade kvittering vid ställning 5-6, där hade vi tre skott i virket. Sedan avgjorde Strömsund i tom kasse. En match som kunde sluta hur som helst.

Segern var Strömsunds fjärde på de senaste fem matcherna.

Team Härnösand började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.08 slog Christoffer Johansson till på pass av Mattias Undin och Mathias Broman.

Strömsund kvitterade till 1-1 efter 8.45, när Linus Hahlin slog till assisterad av Joel Lundin.

Laget tog också ledningen efter 15.05, när Pär Lövgren fick träff framspelad av Alfred Sjödin.

Team Härnösand kvitterade till 2-2 efter 15.37, på nytt genom Christoffer Johansson framspelad av Mathias Broman och Tobias Halvarsson.

Strömsund hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.45 genom Linus Hahlin, och gick upp till 2-5 innan Team Härnösand kom tillbaka och reducerade till 4-5.

Innan perioden var över hade Strömsund ryckt åt sig ledningen med 4-6. Tredje perioden slutade 1-1 och Strömsund vann matchen med 7-5.

Linus Hahlin gjorde fyra mål för Strömsund och spelade fram till ett mål. Christoffer Johansson stod för fyra poäng, varav två mål för Team Härnösand och Tobias Halvarsson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

För hemmalaget betyder resultatet tredje plats i tabellen. Strömsund är på andra plats.

Nästa motstånd för Team Härnösand är Nälden. Lagen möts lördag 13 januari 13.00 i Högslättens Ishall. Strömsund tar sig an Järpen hemma fredag 12 januari 19.30.