Vilhelmina IK vann mot Husum HK

Förlust för Husum efter dålig start mot Vilhelmina

Vilhelmina tog direkt tag i taktpinnen i hemmamatchen mot Husum i HockeyTrean Västerbotten, och ledde med 5-1 i första pausen. Trots en uppryckning av Husum vann Vilhelmina matchen med 7-6 (5-1, 2-4, 0-1).

Vilhelminas lagledare Katarina Ek tyckte så här om matchen:

– Första perioden kommer vi ut som ett lag och spelar ut Husum. I andra tappar vi bort vårt spel och bjuder in Husum i matchen. Vi har svårt att hitta ett konsekvent spel och då tappar vi momentet oftast när vi leder. Med seriesegern redan säkrad så är det inte heller så lätt att finna det där sista som krävs för en godkänd insats. Det som avgör idag till vår fördel är att vi kan rulla på fyra enheter och orkar till sist stänga ner matchen.

Segern var Vilhelminas åttonde på de senaste åtta matcherna.

Vilhelmina tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 49 sekunder genom Phillip Andersson, och gick upp till 4-0 innan Husum svarade.

I periodpausen hade Vilhelmina ledningen med 5-1. Husum förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 7-5.

Efter 16.14 i tredje perioden reducerade Husums Tim Hägglund på nytt på pass av Patrik Johnzon. Det fastställde slutresultatet till 7-6.

Tim Hägglund gjorde tre mål för Husum och spelade fram till ett mål och Oscar Holmgren stod för tre poäng, varav två mål. Frank Bergqvist gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål för Vilhelmina, Simon Wistemar gjorde ett mål och totalt tre poäng, Jonas Dahl gjorde ett mål och totalt tre poäng och Per Jonsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Förlusten var Husums andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Vilhelmina slutar på första plats, och Husum på fjärde plats.