IFK Tumba Hockey vann mot Nacka HK

Stark seger för Tumba i toppmatchen mot Nacka

Det var två topplag som möttes i hockeytvåan östra herr på fredagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Tumba, som besegrade Nacka med 5-3 (1-1, 2-2, 2-0).

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Tumba ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Nacka är i fortsatt serieledning.

Nackas tränare Janne Andersson tyckte till om matchen:

– Vi mötte ett lag med bra fart, vi fastnade helt enkelt. Tumba vann välförtjänt även fast vi hade möjligheten. Men jag kan inte gnälla, vi tar nya tag.

Efter nio segrar i rad för Nacka tog det stopp. Tumba tog i stället sjätte segern i rad.

Tumba tog ledningen efter sex minuters spel, genom Christoffer Anren framspelad av Dennis Finn-Olsson och Sean Goliats.

Nacka kvitterade till 1-1 efter 8.36, genom Gustav Aderskog på pass av Philip Nilsson Fornes och Christian Wennergren.

Laget tog också ledningen efter 20.48, när Philip Nilsson Fornes slog till assisterad av Christoffer Jona och Alberts Ilisko.

Efter 5.54 i andra perioden nätade Robin Carneholm, framspelad av Elias Jankler och Dennis Finn-Olsson och kvitterade för Tumba.

Nackas Pontus Palmborg gjorde 2-3 efter 9.24 på pass av Filip Lekbrant och Philip Nilsson Fornes.

Tumbas Sean Goliats gjorde 3-3 efter 14.54 på pass av Dennis Finn-Olsson och Elias Jankler.

I tredje perioden var Tumba starkast och gick från 3-3 till 5-3 genom mål av Alexander Wetterling och Mathias Franzén och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 3.22 kvar att spela.

Philip Nilsson Fornes gjorde ett mål för Nacka och spelade dessutom fram till två mål. Dennis Finn-Olsson hade tre assists för Tumba.

I nästa omgång har Tumba Tierp borta i Vegahallen, söndag 7 januari 16.00. Nacka spelar hemma mot Åker/Strängnäs tisdag 9 januari 19.25.