Njurunda SK förlorade mot Kovland

Kovland segrade i toppmötet – Albin Olsson hjälte

Njurunda tog emot Kovland i fredagens toppmöte i hockeytvåan norra CD herr. Och det slutade med seger för bortalaget Kovland, som besegrade Njurunda med 7-2 (5-0, 1-0, 1-2).

Kovlands tränare Stefan Smedberg kommenterade matchen:

– En bra genomförd match av oss.

Kovland spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom tre mål av Elias Feldt, ett mål av Filip Wallsten och ett mål av Albin Olsson. Efter 1.11 i andra perioden nätade Tobias Bylund, på pass av Eric Viklund och gjorde 0-6. Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Mateo Cabral göra 1-6 för Njurunda.

Med 3.44 kvar i perioden ökade Kovland på till 1-7 genom Albin Kempe.

Mateo Cabral reducerade förvisso, men närmare än 2-7 kom inte Njurunda. Kovland tog därmed en säker seger.

Kovlands Christopher Erixon hade tre assists, Philip Pallin hade tre assists och Elias Feldt gjorde tre mål för.

Njurunda har tre vinster och två förluster och 23–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kovland har två vinster och tre förluster och 23–19 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Njurunda på tredje plats och Kovland i serieledning.

Nästa motstånd för Njurunda är KB65. Kovland tar sig an Brunflo hemma. Båda matcherna spelas tisdag 19 december 19.30.