Karlskoga IK förlorade mot Kils AIK

Kil tog ännu en seger – 7-2 mot Karlskoga IK

Det går fortsatt bra för Kil i hockeytvåan västra C herr. På fredagen mötte laget Karlskoga IK i Nobelhallen och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fem matcher i rad. Segerresultatet mot Karlskoga IK blev 7-2 (2-1, 4-0, 1-1).

– Det har alltid känts att det finns något i detta laget oavsett om vi har förlorat eller vunnit så finns det en skön känsla i laget och de pushar varandra att bli bättre. Just nu blir allt de gör bra och den känslan är grymt skön att ha i laget och få gå till jul ledighet med, kommenterade Kils tränare Martin Persson efter matchen.

Första perioden var jämn. Karlskoga IK inledde bäst och tog ledningen genom Gustav Östlund efter 4.17, men Kil kvitterade genom Adam Olsson. Och Kil hann också ta ledningen, genom Samuel Eriksson. I andra perioden var Kil starkast och gick från 1-2 till 1-6 genom mål av Jacob Bering, Andreas Jahnke, Samuel Eriksson och William Flodin. Karlskoga IK reducerade dock till 2-6 genom Samuel Erlandsson efter 11.55 av matchen.

Kil kunde dock avgöra till 2-7 med 4.10 kvar av matchen genom Andreas Jahnke.

Kils William Flodin stod för tre poäng, varav ett mål och Samuel Eriksson gjorde två mål och ett assist.

Det här betyder att Karlskoga IK fortfarande är sist i serien, och att Kil leder serien. Kil var femma i tabellen för 24 dagar sedan, men har fått ett lyft.

Karlskoga IK möter Grums i nästa match borta torsdag 4 januari 19.00. Kil möter samma dag Munkfors hemma.