Flemingsbergs IK vann mot Tierps HK

Flemingsberg vann mot svårslaget Tierp på hemmaplan

En svit stod sig och en bröts när de två riktigt formstarka lagen Flemingsberg och Tierp möttes i Visättra Ishall. Sjätteplacerade Flemingsberg vann hemma med 6-2 (2-1, 0-1, 4-0) och tog därmed åttonde segern i rad i hockeytvåan östra herr. Tierp hade före matchen fem segrar i rad.

Tierps lagledare Eva-Lena Wadberg tyckte så här om matchen:

– Ett riktigt bottennapp tyvärr.

Första perioden var jämn. Tierp inledde bäst och tog ledningen genom Sammy Andersson efter 11.06, men Flemingsberg kvitterade genom Gustav Kallerman. Och Flemingsberg hann också ta ledningen, genom Leon Gustafsson. Efter 6.39 i andra perioden nätade Sammy Andersson på nytt, framspelad av Carl Aronsson och Philip Löfström och kvitterade för Tierp. Flemingsberg spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 6-2 genom två mål av Rasmus Hagström, ett mål av Leon Gustafsson och ett mål av Niklas Gold och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.24 kvar att spela.

Flemingsbergs Rasmus Hagström stod för två mål och tre assists.

Flemingsberg imponerar med fem segrar och 21–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tierp har fyra vinster och en förlust och 28–18 i målskillnad.

Det här betyder att Tierp ligger kvar på sjunde plats i tabellen. Ett fint lyft i tabellen för Flemingsberg som så sent som den 16 november låg på elfte plats.

I nästa omgång har Flemingsberg Haninge hemma i Visättra Ishall, tisdag 19 december 19.40. Tierp spelar hemma mot Tumba söndag 7 januari 16.00.