Filipstads IF vann mot Viking HC

Efterlängtad seger för Filipstad – bröt förlustsviten mot Viking

Filipstad har haft en tung period med fem förluster i rad i HockeyTrean Värmland. Men hemma mot Viking bröts den tunga sviten. Det blev 6-1 (2-0, 2-0, 2-1) i matchen i Wasahallen.

– Vi gjorde en kanonmatch från första nedsläpp, hela laget gjorde helgjuten insats, extra plus till vår målvakt Teo Svanlind som är född 07, kommenterade Filipstads tränare Thomas Zander.

Vikings tränare Anders Persson om matchen:

– Vi är inte med nånstans idag. Filipstad vinner klart rättvist.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Viking med hela 7-2.

Filipstad spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Billy Dahlgren och ett mål av Jakob Frykholm. Efter 16.53 i andra perioden slog Henrik Skalare till, på pass av Felix Palm och Jacob Gustafsson och gjorde 4-0. Filipstad gjorde två mål i tredje perioden och gick från 4-0 till 6-0, målen av Henrik Skalare och Henrik Skalare, och punkterade matchen.

Jesper Karlsson reducerade förvisso, men närmare än 6-1 kom inte Viking. Filipstad tog därmed en säker seger.

Billy Dahlgren gjorde två mål för Filipstad och två målgivande passningar, Henrik Skalare stod för tre mål och ett assist och Filip Gran hade tre assists.

Resultatet innebär att Filipstad ligger kvar på femte plats och Viking toppar tabellen.

Lördag 13 januari 17.00 spelar Filipstad borta mot Kristinehamn. Viking möter Grums hemma i Valhall fredag 12 januari 19.00.