Buffalo Sabres förlorade mot Montreal Canadiens
Arkivbild

Straffar avgjorde för Montreal i bortasegern mot Buffalo

Buffalo mötte Montreal borta i en match i NHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Montreal vinna med 3-2 (0-0, 2-0, 0-2, 0-0, 1-0). Juraj Slafkovsky blev hjälte i straffläggningen.

Den första perioden slutade 0–0. I andra perioden var Montreal starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Jayden Struble och Nick Suzuki. 1.06 in i tredje perioden nätade Buffalos Jeff Skinner på pass av Tage Thompson och reducerade för Buffalo.

Efter 6.36 nätade Kyle Okposo framspelad av Connor Clifton och kvitterade för Buffalo.

I straffläggningen var det Montreal som avgjorde till 2-3. Den avgörande straffen stod Juraj Slafkovsky för.

Buffalo har en vinst och fyra förluster och 11–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Montreal har två vinster och tre förluster och 12–18 i målskillnad. Det här var Buffalos åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Montreals nionde uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Buffalo på sjunde plats och Montreal på sjätte plats.

I nästa omgång har Buffalo Arizona Coyotes hemma i KeyBank Center, tisdag 12 december 01.00. Montreal spelar hemma mot Nashville måndag 11 december 01.00.