Västerås IK förlorade mot Örebro Hockey

Storseger för Örebro Hockey borta mot Västerås IK

Örebro Hockey hade en riktig målfest när man besegrade Västerås IK borta i ABB Arena Nord i NDHL DamEttan västra. Örebro Hockey vann med hela 7-0 (1-0, 5-0, 1-0).

Örebro Hockeys tränare Daniel Nordlund tyckte så här om matchen:

– Idag går vi ut på isen med vetskapen om att tar vi 3 poäng så säkrar vi andraplatsen i serien. Spelarna gör sitt jobb och säkrar andra platsen med en skön 7-0-vinst.

Segern var Örebro Hockeys åttonde på de senaste nio matcherna.

Örebro Hockey tog ledningen efter 18.03, genom Ida Nikula framspelad av Alva Karlsson och Wilma Tagesson. I andra perioden var Örebro Hockey starkast och gick från 0-1 till 0-6 genom två mål av Maja Armborg, ett mål av Lovisa Samuelsson, ett mål av Camilla Nilsson och ett mål av Katrin Björnsdottir. Det skulle komma mer från Örebro Hockey. Till slut kom också 0-7 genom Clara Eliasson som ökade Örebro Hockeys ledning assisterad av Lovisa Samuelsson och Frida Grandelius efter 9.17 i tredje perioden. 0-7-målet blev matchens sista.

Örebro Hockeys Ida Nikula stod för fyra poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Västerås IK slutar på åttonde plats, och Örebro Hockey på andra plats. Örebro Hockey är klart för kvalspel.