Clemensnäs HC vann mot Bodens HF

Clemensnäs vann efter förlängning mot Boden

Matchen i J18 Region norr herr mellan hemmalaget Clemensnäs och gästande Boden var oavgjord vid full tid, 4-4. Först i förlängningen kom avgörandet, där Clemensnäs spikade segerresultatet, 5-4 (0-2, 3-1, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev William Lindholm, som gjorde det avgörande målet 30 sekunder in i förlängningen.

Boden startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av David Chudy och Lucas Sarebro. Efter 7.41 i andra perioden nätade Dominik Nagy, framspelad av Julian Möllerstrandh och gjorde 0-3.

Clemensnäs William Boström gjorde 1-3 efter 7.54 framspelad av Oscar Fältén.

Clemensnäs reducerade igen efter 12.53 genom Oscar Fältén på pass av William Boström och Viktor Manberg.

Emil Persson gjorde dessutom 3-3 efter 16.25 på pass av Felix Bergström och Hugo Dahlborg.

Clemensnäs gjorde två mål i tredje perioden och gick från 3-3 till 5-3, målen av Gustav Oja och William Lindholm. Det rycket avgjorde matchen.

Ludvig Jonsson reducerade förvisso, men närmare än 5-4 kom inte Boden.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Clemensnäs med 19–23 och Boden med 18–25 i målskillnad. Det här var Clemensnäs andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Bodens andra uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Clemensnäs på tionde plats i tabellen, medan Boden är på åttonde plats.

Söndag 10 december möter Clemensnäs Luleå borta 11.00 och Boden möter Björklöven hemma 13.00.