Hedemora SK vann mot Långshyttan HC

Tionde raka för Hedemora efter seger mot Långshyttan

Formen är riktigt bra just nu för Hedemora. På fredagen kom tionde raka segern i hockeytrean Dalarna, 28-2 (11-0, 7-1, 10-1), hemma mot Långshyttan. Det innebär att Långshyttan åkte på elfte raka förlusten.

Hedemoras sportchef Jakob Herre:

– Segersiffrorna blir kanske som väntat stora men det är samtidigt ingen jättematch vi gör när man ska summera tre perioder. Mer finns att ge helt klart. Tre poäng är alltid tre poäng och vårt mål är att klara serien med full pott. Upp på hästen igen nästa vecka när toppmöte vankas mot Ludvika borta.

Snackisen var Andreas Johansson – som gjorde hela fyra av Hedemoras mål.

Hedemora spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 11-0 genom två mål av Emil Persson, två mål av Viktor Widing, ett mål av Jacob Agnér, ett mål av Erik Pers, ett mål av Andreas Johansson, ett mål av Tobias Lindgren, ett mål av Simon Moberg, ett mål av Arvid Andrén och ett mål av Ludwig Karlsson. Hedemora var långt ifrån nöjt där. Även i andra perioden var det Hedemora som var starkast. Laget vann perioden med hela 7-1 och ställningen efter två perioder var 18-1.

Hedemora hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.09 genom Simon Moberg, och gick upp till 25-1 innan Långshyttan svarade.

28-2 blev det till slut för Hedemora.

Andreas Johansson och Simon Moberg gjorde fyra mål och sex assist var för Hedemora.

Resultatet innebär att Hedemora fortsätter toppa tabellen och Långshyttan ligger sist, på tionde plats i tabellen.

På fredag 15 december 19.00 spelar Hedemora borta mot Ludvika, och Långshyttan hemma mot Ockra.