Åsele IK förlorade mot Vilhelmina IK

Svårstoppade Vilhelmina fortsätter vinna – 7-3 mot svaga Åsele

Vilhelmina vann med 7-3 (3-1, 3-0, 1-2) borta mot Åsele på fredagen och tog därmed lagets sjunde raka seger i HockeyTrean Västerbotten. Det innebär också att Åsele åkte på sjätte förlusten i rad.

– En trevande start, lite nervöst kändes det som och Vilhelmina var effektiva, jobbar oss in i matchen och bjuder ändå upp till kamp, kommenterade Åseles tränare Fredrik Enerstedt efter matchen.

Vilhelminas lagledare Katarina Ek tyckte till om matchen:

– Vi gör en bra match, känns bra att vi får med oss 3 poäng hem. Ett extra plus till Jesper Malmbo för en gedigen insats idag. Nästa lördag möter vi Husum hemma, sedan väntar träning och lite julledigt, vi ser fram emot att spela HockeyTvåan efter jul.

Vilhelmina stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3.

Efter 13.51 av perioden kunde Fredrik Backlund-Kroik göra 1-3 för Åsele. I andra perioden var Vilhelmina starkast och gick från 1-3 till 1-6 genom två mål av Per Jonsson och ett mål av Jonas Dahl. Vilhelmina ökade ledningen till 1-7, på nytt genom Joakim Carlsson efter 3.56 i tredje perioden.

Erik Byström och Filip Ledström reducerade förvisso, men närmare än 3-7 kom inte Åsele. Vilhelmina tog därmed en säker seger.

Simon Wistemar gjorde ett mål för Vilhelmina och spelade dessutom fram till två mål, Per Jonsson stod för tre poäng, varav två mål och Joakim Carlsson gjorde två mål och ett assist.

Det här betyder att Åsele ligger kvar på femte och sista plats i tabellen, och Vilhelmina är klara seriesegrare.

Åsele tar sig an Malå i nästa match borta lördag 16 december 13.00. Vilhelmina möter samma dag 14.00 Husum hemma.