Arvika HC förlorade mot Sunne IK
Montage
Hockeytvåan

Sunne tog ännu en seger – 4-2 mot Arvika

ANNONS

2-4 (0-2, 0-2, 2-0) blev resultatet när Arvika och Sunne möttes i Sparbanken Arena på onsdagen. I och med detta har Sunne fem raka segrar i hockeytvåan västra C herr.

– Vi vinner trots att vi inte kommer upp i den nivå vi har haft tidigare spelmässigt, men tre viktiga poäng in på kontot är vi väldigt nöjda med. Vi har första perioden, en jämn andra och den tredje går till Arvika. Bra offrande försvarsspel och bra målvaktsspel så håller vi undan. Starkt att vinna trots att inte spelet stämmer. Vi är jätteglada att kunna bjuda upp till bra motstånd mot alla lag vi spelar emot för tillfället, vi är ödmjuka inför kommande matcher då vi vet att det är bara tuffa matcher i denna serie, kommenterade Sunnes tränare Mikael Johansson.

Arvikas tränare Markus Eriksson om matchen:

– En dålig första period i egen zon. Lät Sunne komma in för enkelt på oss. Andra perioden bättre men en del misstag gör att de kan göra 2 mål i den. Sista perioden är bra, men vi får inte de vassa chanserna, sedan på de chanser vi får missar vi.

I början av matchen var Sunne starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Samuel Henriksson i mitten av perioden. Sunne gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Richard Jägermyr och Linus Svensson, och punkterade matchen. Felix Brandhammar och Linus Frost reducerade förvisso, men närmare än 2-4 kom inte Arvika. Sunne tog därmed en stabil seger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Arvika på åttonde och sista plats och Sunne på sjätte plats.

I nästa match möter Arvika Åmål borta på fredag 8 december 19.00. Sunne möter Grums söndag 10 december 16.00 hemma.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM