Strömsbro förlorade mot IF Sundsvall Hockey
Hockeyettan

Sundsvall klart för kval efter seger mot Strömsbro

Efter seger, 7-2 (4-1, 2-1, 1-0), på bortaplan mot Strömsbro står det klart att Sundsvall efter en bra säsong i hockeyettan norra är klart för kval.

Strömsbros sportchef Johan Wennberg:

– Vi är extremt dåliga från start till mål tyvärr! Vi verkar inte ens fatta att vi spelar match. Jag hoppas verkligen grabbarna börjar fatta allvaret nu när vi ska upp till norr för att försöka ta oss till allettan. Det kan bara bli bättre nu.

Därmed har Sundsvall vunnit fyra matcher i rad i hockeyettan norra.

Sundsvall tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.00 genom Filip Wiberg, och gick upp till 0-3 innan Strömsbro svarade.

I periodpausen hade Sundsvall ledningen med 1-4. Tidigt i andra perioden av perioden kunde Philip Hägerström göra 2-4 för Strömsbro.

Sundsvall gjorde dock två snabba mål och gick från 2-4 till 2-6, målen av Sebastian Kaijser och Joel Nyman. 8.28 in i tredje perioden slog Sebastian Kaijser till återigen på pass av Nils Nordh och Linus Millner Westberg och ökade ledningen för Sundsvall. Det fastställde slutresultatet till 2-7.

Sundsvalls Nils Nordh hade fyra assists, Sebastian Kaijser stod för fyra poäng, varav tre mål, Johan Lindholm gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Linus Millner Westberg hade tre assists.

Med två omgångar kvar är Strömsbro på femte plats i tabellen, medan Sundsvall är på fjärde plats.

I nästa match, lördag 9 december 16.00, har Strömsbro Kiruna borta i Lombiahallen, medan Sundsvall spelar hemma mot Bodens HF.