Brödernas/Väsby vann mot Vallentuna Hockey
Hockeyettan

Straffar avgjorde när Brödernas/Väsby vann mot Vallentuna

Brödernas/Väsby tog emot Vallentuna hemma i en riktigt jämn match i hockeyettan östra. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde Brödernas/Väsby avgöra till 3-2 (1-2, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0). Calle Åsell blev hjälte i straffläggningen.

Segern var Brödernas/Väsbys åttonde på de senaste tio matcherna, och femte hemmasegern i rad.

Vallentuna startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 1.27 slog Emil Carlqvist till.

Brödernas/Väsby kvitterade till 1-1 efter 7.17, när Nicklas Nousiainen hittade rätt framspelad av Joni Nikko och Fredrik Forsberg.

Vallentuna tog ledningen på nytt efter 11.03, när Emil Carlqvist ännu en gång slog till assisterad av Matias Valta och Albin Olofsson.

Andra perioden blev mållös. 15.21 in i tredje perioden slog Linus Rotbakken till framspelad av Anton Brandhammar och Calle Åsell och kvitterade för Brödernas/Väsby.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Brödernas/Väsbys fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Vallentunas tredje uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Brödernas/Väsby på andra plats i tabellen, medan Vallentuna är på femte plats.

Nästa motstånd för Brödernas/Väsby är Enköping. Vallentuna tar sig an Nyköping hemma. Båda matcherna spelas söndag 10 december 15.00.