Chicago Blackhawks förlorade mot Nashville Predators
Arkivbild

Straffar avgjorde för Nashville i bortasegern mot Chicago

Chicago mötte Nashville borta i en match i NHL som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Nashville vinna med 4-3 (0-1, 3-2, 0-0, 0-0, 1-0). Ryan O'Reilly blev hjälte i straffläggningen.

Segern var Nashvilles åttonde på de senaste tio matcherna.

Chicago tog ledningen efter fem minuters spel, genom Nick Foligno framspelad av Seth Jones. Nashville förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I straffläggningen var det Nashville som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Ryan O'Reilly för.

Chicagos Nick Foligno stod för två mål och ett assist.

Det här var Chicagos fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nashvilles sjätte uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Chicago på åttonde och sista plats och Nashville på sjätte plats.

I nästa match, fredag 8 december, har Chicago Anaheim Ducks hemma i United Center 02.30, medan Nashville spelar hemma mot Tampa Bay 02.00.