Skövde IK vann mot HC Dalen
Hockeyettan

Formstarka Skövde vann mot Dalen

Skövde är svårslaget i hockeyettan västra. Mot Dalen hemma i Billingehov på onsdagen blev det seger igen. Laget vann med 2-1 (2-0, 0-1, 0-0) och har nu nio segrar i rad.

Dalens tränare Daniel Josefsson tyckte så här om matchen:

– Vi kommer ut okej i första men Skövde är hetare, samtidigt som vi tar några onödiga utvisningar som ger de möjlighet att styra mer. I andra är vi mycket mer rejäla och styr spelet bättre. Samma i sista egentligen men vi hade behövt sätta dit någon av chanserna vi skapade.

Skövde startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Simon Siwert och Lukas Smith. Efter 5.59 i andra perioden slog Alexander Sandberg till, framspelad av Erik Thorwalls och Karl Smedberg och reducerade åt Dalen. Tredje perioden blev mållös, och Skövde höll i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Skövdes fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Dalens tredje uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Skövde i serieledning, medan Dalen är på femte plats.

På söndag 10 december 16.00 spelar Skövde borta mot Lindlöven, och Dalen hemma mot Falu IF.