Bodens HF vann mot Clemensnäs HC
Hockeyettan

Bodens HF toppar tabellen efter seger mot Clemensnäs

Bodens HF är ny serieledare i hockeyettan norra efter hemmaseger med 8-2 (1-0, 3-0, 4-2) mot Clemensnäs. Bodens HF leder serien två poäng före Hudiksvall. Clemensnäs ligger på nionde plats i tabellen.

– Jag tycker vi gör en bra match, vi tillbringar mycket tid i anfallszon och har ett bra tålamod i vårt anfallsspel samtidigt som när Clemens sticker upp, så tycker jag vi är noga i spelet utan puck, kommenterade Bodens HF:s tränare Magnus Sundquist efter matchen.

Segern var Bodens HF:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Bodens HF tog ledningen efter 10.06, genom Nils Thomasson framspelad av Felix Dahlroth och Kevin Arvidsson. I andra perioden var Bodens HF starkast och gick från 1-0 till 4-0 genom mål av Alexander Wallin, Jens Andersson och Emil Lindblom. Bodens HF startade också tredje perioden bäst. Laget gick från 4-0 till 6-0. Clemensnäs fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Bodens HF som drog ifrån igen. Laget gjorde först 7-1 och sen kom också 8-1 med två minuter kvar att spela genom Christian Nyman på pass av Joel Wahlgren och Jesper Ylivainio. Clemensnäs hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 8-2.

Bodens HF:s Nils Thomasson stod för två mål och två assists.

Bodens HF tar sig an Sundsvall i nästa match borta lördag 9 december 16.00. Clemensnäs möter Vännäs hemma söndag 10 december 16.00.