Malung vann mot Orsa
Hockeytvåan

Malung segrade i toppmötet mot Orsa

Det var toppmatch i hockeytvåan västra A herr under tisdagen när Malung tog emot tredjeplacerade Orsa. Malung vann matchen med 4-3 (1-0, 0-2, 2-1, 1-0) efter förlängning.

Gabriel Olsson slog till efter bara 43 sekunder i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Segern var Malungs fjärde på de senaste fem matcherna, och sjätte hemmasegern i rad.

Malung tog ledningen efter 19 minuters spel, genom David Norgren på pass av Viktor Olsson och Colin Alexandersson. Efter 13.05 i andra perioden nätade Alexander Hård Af Segerstad, på pass av Anthon Nilsson-Andren och kvitterade för Orsa.

Samuel Hansen gjorde dessutom 1-2 efter 15.29 framspelad av Dag Sjöberg och Anthon Nilsson-Andren.

Orsa gjorde 1-3 genom Liam Almlund Ek efter 14.05 i tredje perioden och kom allt närmare segern.

Malung gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 1-3 till ledning med 4-3 inom bara 3.42. 3-3-målet kom med bara 01.19 kvar att spela. Och med 17 kvar kom också 4-3.

Malungs Viktor Olsson hade tre assists.

Det här var Malungs fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Orsas tredje uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Malung på andra plats och Orsa på tredje plats.

Malung möter Skedvi/Säter i nästa match borta fredag 8 december 19.00. Orsa möter samma dag Söderhamn/Ljusne borta.