Lindefallets SK vann mot Skutskärs SK
Hockeytrean

Lindefallet starkast – efter två sena mål mot Skutskär

Lindefallets väg till seger mot Skutskär hemma i hockeytrean Gästrikland blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Felix Dahlström innan Akseli Rouhiainen avgjorde.

– Viktig match där vi tar 2 poäng. Efter kvällens insats så är vi nöjda med varje poäng vi fick. Finns mer att önska från laget än vad vi såg på isen idag. Extra plus till kedjan Felix, Mårten och Gunnar som ledde laget idag, tyckte Lindefallets tränare Magnus Nilsson, efter matchen.

Skutskärs tränare Oliver Jönsson kommenterade matchen:

– Tycker vi gör en bra match visar mycket hjärta och kämpar på bra fast vi är lite kort om folk, väldigt surt att släppa så passa sent 2-2 mål! Annars en bra insats.

Akseli Rouhiainen blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål efter bara 21 sekunder i förlängningen.

I och med detta har Lindefallet hela sex raka segrar i hockeytrean Gästrikland.

I början av matchen var Skutskär starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Kevin Jansson och Oskar Findin. Efter 1.41 i andra perioden slog Johannes Gunnarsson till, på pass av Mårten Sjödén och Gabriel Fridh och reducerade åt Lindefallet. Laget kvitterade till 2-2 med 1.19 kvar att spela genom Felix Dahlström framspelad av Petter Kjellin och Johannes Gunnarsson.

Lindefallet avgjorde matchen med -1.39 kvar att spela genom Akseli Rouhiainen på pass av Johannes Gunnarsson och Andreas Zetterman. Därmed hade Lindefallet vänt matchen.

Johannes Gunnarsson gjorde ett mål för Lindefallet och spelade dessutom fram till två mål.

Det här var Lindefallets tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Skutskärs tredje uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Lindefallet nu ligger på andra plats. Skutskär är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Lindefallet är Hedesunda. Lagen möts fredag 15 december 19.30 i PF Arena. Skutskär tar sig an Ockelbo hemma fredag 8 december 19.30.