Skedvi/Säters IF förlorade mot Gävle GIK
Hockeytvåan

Gävle ryckte i sista perioden och vann mot Skedvi/Säter

Gävle vann borta mot Skedvi/Säter i hockeytvåan västra A herr med 5-3. Matchen var helt jämn efter två perioder, 3-3, innan Gävle avgjorde i sista perioden.

Gävles huvudtränare Adrian Asplund:

– Vi gör en otroligt bra match. Vi vårdar pucken i rätt lägen, spelar sarg ut i rätt lägen. En 100% insats. Otroligt skönt att få avgöra i powerplay som vi haft problem med under säsongen.

Gävle började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.27 slog Joakim Axman till på pass av Liam Willner.

Skedvi/Säter kvitterade till 1-1 efter 15.03, när Anton Eriksson fick träff framspelad av Emil Eriksson och Joakim Norman.

Gävle tog ledningen på nytt efter 16.07, återigen genom Joakim Axman.

Laget gjorde 1-3 efter 16.46, när William Gradin hittade rätt på pass av Casper Axman.

Efter 2.12 i andra perioden slog Kim Larsson till, framspelad av Kalle Olhans-Lind och reducerade åt Skedvi/Säter.

Hannes Andersson gjorde dessutom 3-3 efter 2.35.

Gävle startade tredje perioden bäst och gick från 3-3 till 3-5 genom mål av Filip Nilsson och Rasmus Melin och avgjorde matchen.

Gävles Joakim Axman stod för tre poäng, varav två mål.

Gävle ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Skedvi/Säter är på fjärde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 8 december. Då möter Skedvi/Säter Malung i Kristinehovs ishall 19.00. Gävle tar sig an Alfta hemma 19.40.