Sollefteå HK vann mot Njurunda SK
Montage
Matchrapport

Fyra raka segrar för Sollefteå – efter 6-5 mot Njurunda

ANNONS

Fjärdeplacerade Sollefteå och tredjeplacerade Njurunda hade båda en riktigt bra form. Men Sollefteå vann tisdagens möte i Niphallen och har därmed fyra raka segrar i hockeytvåan norra CD herr. Njurunda däremot fick se sin svit med sex matcher med poäng i rad bruten. Matchen slutade 6-5 (1-0, 3-4, 1-1, 1-0) efter förlängning.

Patrik Söderholm slog till 1.53 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 6-5-mål.

Sollefteå tog ledningen efter elva minuters spel, genom Mathias Nordström assisterad av Liam Sundin och Wiliam Strahl. I andra perioden var det i stället Njurunda som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Matchen fortsatte att vara jämn i tredje perioden. Perioden slutade 1-1 och resultatet var 5-5 efter tre perioders spel.

I förlängningen tog det 1.53 innan Sollefteå också avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Patrik Söderholm, på pass av Emil Brorsson och Jonas Eliasson.

Wilton Medelberg gjorde ett mål för Njurunda och två assist och Mateo Cabral stod för tre poäng, varav två mål. Patrik Söderholm gjorde ett mål och totalt tre poäng för Sollefteå.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Sollefteå med 24–22 och Njurunda med 33–14 i målskillnad. Det här var Sollefteås tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Njurundas andra uddamålsförlust.

På fredag 15 december 19.30 spelar Sollefteå borta mot Ånge, och Njurunda hemma mot Kovland.

Den här artikeln handlar om: