Fagersta AIK vann mot Smedjebacken HC
Hockeytvåan

Efter förlustsviten: Seger igen för Fagersta – 6-2 mot Smedjebacken

Inför matchen var facit sex raka förluster i hockeytvåan västra B herr. Hemma mot Smedjebacken bröts den tuffa sviten för Fagersta. Det blev 6-2 (2-0, 3-1, 1-1) i matchen på tisdagen.

– En välförtjänt seger där vi hade bud på ännu mer mål. Härlig inställning och bra arbetsinsats av hela laget. Nu laddar vi om och fortsätter träna bra, så ska vi ta revansch borta mot Avesta på fredag, kommenterade Fagerstas tränare Mathias Morén efter matchen.

Smedjebackens huvudtränare Marcus Jonsson om matchen:

– En andraperiod som straffar oss. Dom får bra tryck på oss och vi får några långa byten som de tar vara på. Men mycket i vårt offensiva spel är ett stort fall framåt.

Fagersta startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Karl Hassel och Viktor Johansson. Tidigt i andra perioden av perioden kunde Isac Birkeholm göra 2-1 för Smedjebacken.

Fagersta stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 2-1 till 5-1 på bara 8.14. Efter 2.35 i tredje perioden ökade Fagersta på till 6-1 genom Nik Unuk.

Jonathan Dobos reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Smedjebacken. Fagersta tog därmed en stabil seger.

Fagerstas Karl Hassel stod för ett mål och två assists och Nik Unuk gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Det här betyder att Fagersta ligger på sjätte plats i tabellen, och Smedjebacken är på åttonde och sista plats.

I nästa match, fredag 8 december 19.00, har Fagersta Avesta borta i Avestahallen, medan Smedjebacken spelar hemma mot Arboga.