Valbo J20 förlorade mot Borlänge HF
J20 Region

Borlänge vann efter förlängning mot Valbo J20

Borlänge tog en stark seger mot Valbo J20 borta i J20 Region väst herr. I förlängningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Hugo Hedvall, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

– Det var en tight och jämn match med två lag som verkligen ville vinna. Vi vann skotten i både period två och tre, men det räckte tyvärr inte idag. Vi drog tyvärr det kortaste strået i förlängningen, kommenterade Valbo J20:s lagledare Johan Melin.

Borlänges tränare Mikael Andersson:

– Ganska jämn match spelmässigt som vi lyckades vinna i förlängningen.

Borlänge tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Alexander Duhon på straff. Efter 4.01 i andra perioden slog Filip Hultgren till, framspelad av Isac Winroth och Petter Lindblom och kvitterade för Valbo J20. Valbo J20 tog ledningen med 2-1 genom Liam Melin efter 7.06 i tredje perioden.

Med 4.28 kvar att spela av matchen kunde Vilgot Ericsson kvittera till 2-2 för Borlänge. I förlängningen tog det 1.02 innan Borlänge också avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Hugo Hedvall, på pass av Petter Gustavsson.

Valbo J20 har en vinst och fyra förluster och 11–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Borlänge har tre vinster och två förluster och 17–15 i målskillnad. Det här var Valbo J20:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Borlänges andra uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Valbo J20 nu ligger på andra plats. Borlänge är på femte plats.

Lördag 9 december möter Valbo J20 Malung borta 16.00 och Borlänge möter Hudiksvall hemma 12.00.